BEMUTATKOZTAK A TINLAB OKTATÁSI PROJEKTJEI

A Társadalmi Innovációs Laboratórium öt ELTE-s kutatócsoportja a közoktatásban hasznosítható eredményekről tartott előadást a Belügyminisztériumban. 

Az ELTE három karáról (Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Bölcsészettudományi Kar, Tanító- és Óvóképző Kar) öt kutatócsoport tagjai találkoztak 2023. augusztus 31-én a BM Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztály Digitális Módszertani és Fejlesztési Osztály munkatársaival. Az oktató-kutatók a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) által támogatott, elsősorban közoktatásban hasznosítható innovációs-kutatási eredményeket mutatták be.

A BM-ben bemutatott projektek:

  • Mohai Katalin, Kálózi-Szabó Csilla, Fecht Szilárd (BGGYK): IKT-alapú diagnosztikus eszköz-, és tudásfejlesztés (a projektről bővebben itt)
  • Murányi Sarolta (BTK): Narratívkészség teszt (a projektről bővebben itt)
  • Svraka Bernadett (TÓK): Matematikatanulási problémák hatékony és preventív mérése (a projektről bővebben itt)
  • Lénárd András (TÓK): A digitális világ körülöttünk – alsó tagozatos tanulók az információs társadalomban (a projektről bővebben itt)
  • Ökördi Réka, Kulman KatalinBagota Mónika (TÓK): A digitális eszközök használatának lehetséges előnyei a matematikai szorongás csökkentésében (a projektről bővebben itt)
Svraka Bernadett előadása a Belügyminisztériumban

A TINLAB jelenlegi szakaszának egyik kiemelt célja, hogy a tudásközpontban születő kutatási eredményeket és hasznosítási lehetőségeiket minél szélesebb körben bemutassák, ehhez kapcsolódóan szerveződött a minisztériumi beszélgetés is. A találkozón jövőbeli együttműködésekről is egyeztettek a résztvevők.

A rendezvényen az oktatók mellett részt vett Pálfi Erika főosztályvezető és Rózsa Gábor osztályvezető (BM), valamint Magyar Dániel igazgató, Hegyi Csilla igazgatóhelyettes és Rajkó Andrea Fenya társadalmi innovációs menedzser (ELTE Innovációs Központ) is.