Képzések

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium konzorciumi partnerei két képzési modult dolgoztak ki a projekt során.

TÁRSADALMI INNOVÁCIÓS MENEDZSER KÉPZÉS

A képzés célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel a társadalmi innovációs projekteket, és felkészítse őket a társadalmi innovációs menedzser szerepére. A képzés résztvevői elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el, a kurzus tematikájában a társadalmi innováció definíciós keretei mellett önismeret, kommunikáció- és konfliktuskezelés, változásmenedzsment, problémamegoldás, valamint marketing és forrásszervezési modulok is szerepelnek.

A képzést az önkormányzati, akadémiai, gazdasági és civil szektor képviselőinek ajánlják, akik társadalmi innovációs projekteket kezdeményeznek, menedzselnek, támogatnak vagy szeretnének a jövőben ezzel a témával foglalkozni, nyitottak az új kezdeményezések iránt, és szívesen csatlakoznának egy most létrejövő szakmai hálózathoz. A képzéseket a Miskolci Egyetem, az ELTE és a Pannon Egyetem valósítja meg azonos tartalommal, ugyanazon oktatók bevonásával, de eltérő ütemezéssel. A képzést az elmúlt években több mint 80 fő végezte el.

„Úgy érzem, hogy a társadalmi innováció a közeljövő egyik legfontosabb témája lesz a különböző projektekben, és emiatt különösen szerettem volna alaposan megismerni. Szeretnék a jövőben is kapcsolatban maradni a konzorciummal és a hallgatótársaimmal” – Csordás Péter Attila programvezető (OFA Nonprofit Kft.).

„Olyan képzésen vehettem részt, ahol – a társadalmi innováció megismerése mellett – betekintést kaptam a jelenlegi változásokkal telített világunkban azokra a kérdésekre is, amelyek a sikeresen alkalmazható, helyes kommunikációt, konfliktuskezelést, marketing folyamatokat, forrásszervezést és önismeretet jelentik” – Németh Zsolt mérnök-közgazdász, kereskedelmi és ügyvezető igazgató

„A képzés teljesen megfelelt az előzetes elvárásaimnak. Jelenleg éppen karriert váltok, ezért nagyra értékelem azt a koherens áttekintést és azonnal használható tudást, amellyel egyéni és csapatszinten is gazdagodtunk a kurzus során” – Gemza Péter, a debreceni Csokonai Színház korábbi igazgatója

Képzés megvalósítói: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Pannon Egyetem
Időtartam: 40 óra
Forma: online  

TÁRSADALMI INNOVÁCIÓS MENTOR KÉPZÉS

A képzést elsősorban a társadalmi innovációs menedzser képzés végzett hallgatóinak ajánljuk.További feltétel lehet kutatási és innovációs menedzser képzés, vagy az előírt szakmai végzettség hiányában minimum 2 év szakmai gyakorlati tapasztalat a fókuszterületek valamelyikén. A végzett mentorok részt vesznek a mentorhálózat munkájában és rendszeres találkozóin.

Képzés megvalósítói: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Pannon Egyetem
Forma: jelenléti