TÁRSADALMI SZÖVETSÉGEK, SZAKMAI SZERVEZETEK

A „Társadalmi szövetségek – Szakmai szervezetek szerepe, feladatai és hatásai kutatási projekt” a Pannon Egyetemen valósul meg.

A TÁRSADALMI PROBLÉMA AZONOSÍTÁSA

Az együttműködések megjelenésének fontossága kiemelt szerepet tölt be a mai felgyorsult világban, ahol a tudás és az erőforrások megosztása a fejlődés alapját képezi. A társadalmi szövetségek összetett és fontos jelentéssel bírnak, serkentve a lokális és globális innovációnak a megjelenését. Stratégiai céljaik közé sorolható a társadalmat érintő kérdésekben a párbeszéd felerősítése, az érdekérvényesítés, az összefogás, a köz javainak támogatása, a tudás és erőforrások megosztása, valamint a kölcsönös bizalom kialakítása a hosszú távú együttműködés érdekében. A társadalmi szövetségek vizsgálatának fontossága közé sorolható a társadalmi szerepvállalás kérdésköre, jó gyakorlatok gyűjtése, támogatva a társadalmi innováció további fejlődését.

A KUTATÁS VÁRHATÓ TÁRSADALMI/GAZDASÁGI/ KÖRNYEZETI HASZNOSULÁSA

A kutatási eredmények megmutatják, hogy miért érdemes időt, energiát és pénzt fektetni az együttműködésekbe, mik a sikeres együttműködések és hálózatok sikerkritériumai és sikertényezői. A fentiek ismeretében sikeres szakmai együttműködések megalapítására, működtetésére tudunk modellt alkotni.

KAPCSOLAT

Fehérvölgyi Beáta egyetemi docens (Pannon Egyetem)
E-mail
MTMT