A SOZIALMARIE-RŐL A TÁRSBÉRLETBEN

2024. június 24-től elérhető a „Társbérlet – Beszélgetések a társadalmi innovációról” sorozatunk harmadik része. Az epizódban Európa első társadalmi innovációs díjával, a SozialMarie-val foglalkoztunk.

Vendégeink:

  • Teller Katalin, a SozialMarie zsűritagja, az ELTE Bölcsészettudományi Kar Esztétika Tanszékének habilitált egyetemi docense
  • Kállay Eszter, az EMMA Egyesület kommunikációs munkatársa, a SozialMarie korábbi díjazott projektjének (Közösségi roma dúlaszolgálat) képviseletében

Az adásból többek között kiderül:

  • Miért tölt be különleges szerepet a SozialMarie díj a régió társadalmi innovációs ökoszisztémájában? Milyen szempontokat vesz figyelembe a nemzetközi zsűri?
  • Hogyan válhat útjelző programmá, hivatkozási ponttá az Alsózsolcáról indult Közösségi roma dúlaszolgálat? Milyen környezetben dolgoznak a dúlák?
  • Milyen társadalmi innovációs elemek jelennek meg az EMMA Egyesület programjában? Milyen további kezdeményezésekkel foglalkoznak, amelyek a roma nők érdekérvényesítését és hálózatosodását segítik?
  • Melyek azok a régiós tendenciák és kihívások, amelyek jellemzik a társadalmi innovációs projekteket?

A Társbérlet – Beszélgetések a társadalmi innovációról sorozat műsorvezetője Dudok Dávid, szerkesztője Bódai Zsuzsanna. A felvételek a Civil Rádió Szövetség utcai stúdiójában készültek. A podcast hanganyaga elérhető a Cultural Broadcast Archive platformján ITT.

A SozialMarie honlapja ITT ELÉRHETŐ.

Az EMMA Egyesület honlapja ITT ELÉRHETŐ, a Közösségi roma dúlaszolgálatról bővebb információ ITT TALÁLHATÓ.