FÉLIDŐHÖZ ÉRKEZTEK A KÍSÉRLETI FEJLESZTÉSEK

2024. június 19-én a TINLAB Tudásközpontban találkoztak a kísérleti fejlesztők és mentorok, a szakmai eseményen az elmúlt időszak eredményeiről és kihívásairól beszélgettek a résztvevők.

Áprilisban hét társadalmi innovátor indította el saját társadalmi innovációs projektjének megvalósítását. A kísérleti fejlesztések fontos célja a projekt által megcélzott társadalmi probléma megoldását segítő módszerek vagy tevékenységek kisléptékű tesztelése, alkalmazhatóságának vizsgálata, a „city as a lab” koncepció megvalósítása. A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium egyedülálló programját a HÁRFA Alapítvány irányítja.

A szakmai napon bemutatkozott projektek:

  • Képes Norbert: KRAFT (Közösségi coaching eszközök fejlesztése, Miskolc)
  • Szebeni Dávid: CEGLAB (Fiatalok közösségi szerepvállalásra ösztönzése kriptotokenek bevonásával, Cegléd)
  • Németh Attila: Élsportolók kétlábon (Pályaorientációs innovatív eszközcsomag kidolgozása középiskolás sportolók számára, Szombathely)
  • Herpainé Márkus Ágnes: TAPASZ (Piaci, civil és közoktatási szakemberek hálózatosodását és vállalkozási ismereteik, üzleti modelljeik megújítását segítő komplex program, Budapest-Kispest)
  • Miklós Eszter: Legyél Te is Számkirálynő! (Drámapedagógiai program fejlesztése, amely hozzájárul a 8-10 éves lányok matematika iránti attitűdjének és kompetenciaérzésének megerősítéséhez, Debrecen)
  • Tóth-Soma László: Társadalmi válság szindrómák individuális szintű kezelése és feloldása (Interdiszciplináris képzés és módszertani anyag kialakítása és pilotálása, Somogyvámos)
  • Jakubinyi László: Szociális farmok működtetése és megvalósítása (Egyedülálló módszertani tudástár, szakmai mentoráció és együttműködési hálózat kialakítása, Miskolc)

A júniusi találkozón a kísérleti fejlesztők rövid prezentációban mutatták be tevékenységeiket, a programmal kapcsolatban felmerült kihívásokat és lehetőségeket. A résztvevők közösen fejlesztési irányokat azonosítottak, valamint közösen gondolkodtak arról, hogy az egyes projektek esetén milyen kapcsolódási pontokra ad még lehetőséget a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium közössége.

A kísérleti fejlesztésekről bővebb információ található ITT.