TUDOMÁNY MINDENKINEK HACKATHON

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium alprojektjének fő célkitűzése, hogy a tudományos kutatási eredményeket közérthető módon eljuttassa a nagyközönséghez. Ennek keretében idén harmadik alkalommal rendeznek tudománykommunikációs versenyt egyetemistáknak. 

Hogyan tudjuk feldolgozni a tudományos információkat? Tudunk-e különbséget tenni a valós tudományos eredmények és az álhírek között? Hogyan közvetíti a média a tudományos eredményeket? A rendezvény résztvevői ezekre a kérdésekre keresnek válaszokat.

A versenyző csapatoknak a Pannon Egyetem munkatársainak magyar nyelvű, minősített tudományos folyóiratban megjelent akadémiai publikációját kell feldolgozniuk és közérthető, „fogyasztható” formában a nagyközönség számára bemutatniuk. A versenyfeladatok kidolgozását szakértők által tartott tréningek teszik színessé, így a résztvevők versenyezve tanulnak és jutnak rendkívül hasznos információkhoz.

A versenyt 2023. december 8-án 9 és 20 óra között tartják a Pannon Egyetem Konferenciaközpontjában (Veszprém, Egyetem u. 10., B ép. 2. em.).

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, határidő: 2023. november 30.

További információk…