FELHÍVÁS TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

A GRESODI (GREen (zöld), SOcial (társadalmi) és DIgital (digitális)) projekt célja olyan társadalmi vállalkozások ösztönzése, felkutatása és mentorálása különböző célterületeken Magyarországon, Ausztriában és Spanyolországban, amelyek zöld és digitális innovációval járulnak hozzá a vidéki
gazdaság felélénkítéséhez, biztosítva a fenntartható növekedést és a társadalmi befogadást.

A felhívás keretében 15 projektet (5 projekt/ország) választanak ki, amelyek részt vesznek egy 12 hónapos inkubációs programban. A projekt négy projektpartner (Hárfa Alapítvány, Ex Ante Kft., Social Business Hub Styria és FACTO) közreműködésével valósul meg.

Kik jelentkezhetnek?

  • vállalkozó szellemű személyek, akik társadalmi vállalkozást terveznek indítani,
  • társadalmi vállalkozások,
  • kezdeményezések, amelyek a fenntartható és digitális innovációkra összpontosítanak a társadalmi vállalkozások területén.

A felhívás különösen várja mikro-vállalkozások, női vállalkozók, és kifejezetten vidéki területeken működő magánszemélyek és szervezetek jelentkezését. A program területi hatálya: Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye), Ausztria (Stájerország), Spanyolország (Katalónia).

A projekt kezdetén április 11-én ötletgeneráló műhelyt (Impact Lab) rendeznek, amelyre az alábbi űrlap beküldésével lehet jelentkezni az iroda@harfaalapitvany.hu címen. A második szakaszban társadalmi innovációs műhelyre (Bootcamp) várják a résztvevőket, amelyet az inkubációs programba való jelentkezés követ (határidő: június 10.). Az inkubációs program a magyarországi résztvevőknek augusztus elején indul.

Az inkuábiós program elemei:

  • Képzési program: Részvétel legalább 6 darab, a társadalmi vállalkozási témákat
    érintő tréningen,
  • Egyéni coaching ülések: Részvétel legalább 3 coaching foglalkozáson
  • Digitális/zöld utalványok: A kiválasztott csapatok egy-egy 1000 eurós utalványt kapnak, amelyet projektjük megvalósítása során digitális vagy zöld szolgáltatás igénybevételére használhatnak fel.
  • Nemzetközi tapasztalatcsere és együttműködési lehetőségek: Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén), Spanyolország (Katalónia) és Ausztria (Stájerország).
  • Nemzetközi videó pitch verseny és nyereményutazás: A programban résztvevő 15 csapat videóversenyen vesz részt, majd egy kiválaszott nyertes közülük részt vehet egy, a partnerrégiók egyikében megvalósuló tanulmányúton.

További részletek, pályázati információk