MUNKAJOGI TRÉNING HALLGATÓKNAK

2024. március 8-án rendezte meg a Miskolci Egyetem Állam– és Jogtudományi Kar Agrár– és Munkajogi Tanszéke, valamint a TINLAB keretében működő Munka jövője, jövő gazdaságtana tematikus fórum közös munkajogi tréningjét.

A gyári fókuszú tréninget dr. Török Barbara ügyvéd tartotta jogász szakos, személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási BA és MA szakos hallgatók számára. A tréningen a hallgatók megismerkedhettek a gyárral, mint munkahellyel és a gyárakban előforduló tipikus jogi problémákkal, amelyek egy része a technológiai fejlődésből ered.

A tréningen a munkajog széles spektrumát felölelő témákkal foglalkoztak a résztvevők, így szó esett a munkaidő-beosztás főbb szabályairól, a túlóra jogi kereteiről, a munkavállalók alapvető kötelezettségeiről és jogairól is. A tréningen résztvevő hallgatók hatékony problémakezelési módszereket is elsajátíthattak, és megismerkedhettek a munkáltatói fegyelmezés eszköztárával is. A hallgatók a munkaviszony megszüntetését érintő főbb kérdéseket is átbeszélték a meghívott előadóval.

Borítókép: Török Barbara