MUNKÁLTATÓI WORKSHOP A DIGITÁLIS KOMPETENCIÁKRÓL

2024. március 21-én a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán a végzett diákokkal szemben támasztott digitális kompetenciaelvárásokról beszélgettek vállalati partnerekkel.

A Marketing Fókuszlaborban tartott egyeztetésen Hargitai Dávid Máté a fókuszlabor tevékenységét mutatta be a vállalati szakembereknek, Obermayer Nóra a digitális kompetenciákhoz kapcsolódó trendekről és aktuális kutatási eredményeikről tartott előadást.

Az idei munkáltatói workshop a Gazdaságtudományi Kar alapszakjaira fókuszált, azaz arra, hogy milyen digitális kompetenciákat várnak el a munkáltatók a végzett hallgatóktól. Az egyetem oktatói nyolc vállalati partner (például a Continental, a Beurer-Hungária Kft., a nass magnet Hungária Kft., a NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság) HR munkatársaival közösen tekintették át a digitális kompetencia munkahelyen való használatával kapcsolatos elvárásokat, valamint a tapasztalt hiányosságokat. A résztvevők számos ötletet megfogalmaztak a digitális kompetenciák fejlesztésére vonatkozóan, például szervezhető tréning a digitális kommunikáció etikettjéről vagy a problémamegoldást segítő rövid videók is készíthetők.

Forrás: Pannon Egyetem GTK