TALÁLKOZTAK A TEMATIKUS FÓRUMOK VEZETŐI

A nyolc fókuszterületen működő szakmai műhelyek képviselői 2024. január 24-én tartották évindító egyeztetésüket.

A tematikus fórumok a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium innovációs és együttműködési potenciáljának alapját jelentik, valamint kapcsolatokat, együttműködéseket építenek a quadruple helix (akadémia, gazdaság, közszféra, civil szféra) szereplői között. A fórumokat hibrid formában rendezik meg.

A fórumvezetők fóruma lehetőséget teremt a különböző témaklasztereken működő szakemberek szinergiáinak erősítésére, az esetlegesen folyó tevékenységek összehangolására, a fórumok vonzásában meglévő és épülő erőforrások optimális kihasználására.

Az évindító találkozón áttekintették az előző időszak eseményeit, valamint előkészítették a 2024-es év legfontosabb lépéseit. Előrelépés történt a fórumok kapcsolatrendszerének áttekintése, a rendelkezésre álló kapcsolati hálók alaposabb feltérképezése és a meglévő adatbázisok további egységesítése terén is.

A tematikus fórumok résztvevői adatbázisának fejlesztését az egyre gyakoribb, egyre változatosabb témájú hazai és nemzetközi pályázati megkeresések, felhívások meghirdetése indokolja. A találkozót Vasvári Csaba, az ELTE Innovációs Központ kulturális innovációs menedzsere vezette.

A fórumok munkájához folyamatosan lehet csatlakozni, a résztvevők ITT jelentkezhetnek.